Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Masa monetară a crescut în mai la aproape 77 miliarde euro

Masa monetară a crescut în mai la aproape 77 miliarde euro

Masa monetară în sens larg a crescut în luna mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 10,9%, până la 356,3 miliarde lei (76,8 miliarde euro), potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).

Rl online 0 comentarii

În termeni reali, masa monetară în sens larg a crescut în mai cu 5,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Masa monetară în sens restrâns, formată din numerarul aflat în circulaţie în afara sistemului bancar şi depozitele overnight, a crescut cu 12,7% în mai 2018 faţă de mai 2017, până la 211,31 miliarde lei.

Numerarul aflat în circulaţie, în afara sistemului bancar, a crescut cu 11,3% în mai 2018 faţă de mai 2017, până la 63,51 miliarde lei.

Totodată, depozitele overnight au avansat cu 13,3%, până la 147,8 miliarde lei.

În plus, depozitele cu durata iniţială de până la doi ani inclusiv, unde sunt incluse şi depozitele rambursabile după notificare la cel mult trei luni inclusiv, au avansat cu 8,4%, până la 144,86 miliarde lei.

Comentarii

loading...