7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieMașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise pe șoselele din...

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise pe șoselele din România

Specialiştii spun că şoferii care conduc astfel de autovehicule sunt mai predispuşi să facă accidente grave. Mașinile cu volan pe dreapta sunt pericole pe șoselele din România, mai ales când intră în depășiri, susțin tot mai mulți experți, citaţi de Ştirile TVR.

În aceste condiții, parlamentarii și specialiștii în condus defensiv vor să introducă reglementări stricte. Nu toți șoferii susțin o astfel de inițiativă.

Încercările de până acum de a introduce restricții pentru conducerea mașinilor cu volan pe dreapta pe șoselele de la noi au fost sortite eșecului.

Și polonezii au vrut să ia măsuri, dar Marea Britanie a invocat procedura de infrigement, așa cum a procedat în cazul Poloniei. Brexit-ul poate schimba însă situația.

Cei care au deja o astfel de mașină au la îndemână soluția conversiei, dar este costisitoare.

Statisticile Poliției arată că, în 90% dintre accidentele în care sunt implicate maşini cu volan pe dreapta, șoferii acestora sunt vinovați de producerea lor.

Anul trecut, în România erau înmatriculate 25 de mii de mașini cu volan pe dreapta. De patru ori mai multe decât în 2016.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă