11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Ministerele cer 38 de miliarde de lei la rectificare. Ce răspunde premierul

Ministerele au cerut 38 de miliarde de lei la rectificarea de buget care se pregătește în aceste zile, a anunțat, joi, 29 iulie 2021, șeful Guvernului, Florin Cîțu.

„38 de miliarde de lei cumulate pe toate ministerele, asta înseamnă aproape 4 la sută din PIB. Ideea este că trebuie să înţeleagă toată lumea că noi vrem să reducem deficitul bugetar, nu să-l creştem. Din cele 38 de miliarde vom aloca, bineînţeles, acolo unde sunt sigur că vor fi cheltuiţi banii. Rectificarea bugetară porneşte de la execuţie, iar execuţia bugetară, aşa cum am spus, cam pe toate ministerele este sub ceea ce trebuia să fie la jumătatea anului. Deci de aici începem discuţia pe rectificarea bugetară. După discuţia pe care o am astăzi la Ministerul Finanţelor, voi prezenta o situaţie şi apoi voi trimite către ministere propunerea Ministerului Finanţelor”, a afirmat Florin Cîţu la sediul Ministerului Finanţelor.

După cum se știe, după demiterea lui Alexandru Nazare, premierul Cîțu deține și postul de ministru interimar al Finanțelor și a anunțat că vrea să coordoneze acest minister timp de 45 de zile.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă