Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Dezvoltării cumpără autobuze electrice pentru patru orașe

Ministerul Dezvoltării cumpără autobuze electrice pentru patru orașe

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat un anunț în SEAP-SICAP pentru achiziția a 51 de autobuze electrice destinate transportul public urban, pentru orașele Alba Iulia, Buzău, Constanța, Ploiești, cu o valoare de aproximativ 141 de milioane de lei, transmite Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Pe lângă acestea, ministerul mai vrea să achiziționeze, prin licitație deschisă, 15 stații de încărcare rapidă și 51 stații de încărcare lentă în Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești.

Astfel, în Alba Iulia MDRAP ar vrea 13 autobuze electrice cu o lungime de aproximativ 12 metri pentru transportul public urban, patru stații de încărcare rapidă și 13 stații de încărcare lentă. Pentru Buzău, MDRAP vrea nouă autobuze electrice, cu aceeași lungime, trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă. În Constanța ar urma să fie cumpărate 20 de autobuze electrice, cinci stații de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă. Nu în ultimul rând, ministerul vrea să achizioționeze pentru Ploiești încă un lot de nouă autobuze electrice, trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă.

Conform anunțului publicat pe site-ul SEAP-SICAP, termenul limita pana la care pot fi solicita clarificări la documentația de atribuire este de 19 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor.

Autobuzele electrice vor fi de tip solo, cu planșeu jos și vor avea facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling).

Pe parcursul anului trecut mai multe orașe au aprobat cumpărarea de autobuze electrice, unele municipii chiar punând în circulație vehicule.

Prin urmare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat pe data de 12 decembrie 2018 patru proiecte care prevăd achiziţionarea a 100 de autobuze electrice din bani europeni, printr-o finanţare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 57 de milioane de euro.

De asemenea, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat, la finele anului anterior, achiziţionarea a 52 de autobuze electrice şi hibrid, în valoare de 137 milioane de lei. Și primăria Cluj-Napoca a anunțat, tot în luna decembrie a anului trecut, că va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers, considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze, investiţia depăşind 115 milioane de lei.

Comentarii

loading...