13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieMinisterul Economiei refuză ideea plafonării preţurilor

Ministerul Economiei refuză ideea plafonării preţurilor

Ministrul Economiei spune că prețurile alimentelor nu au fost plafonate, pentru a nu crea dezechilibre pe piață:

”Monitorizăm foarte atent. Noi, Ministerul Economiei, avem comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în teren, care monitorizează aceste prețuri, Consiliul Concurenței are un portal prin care monitorizează absolut toate prețurile din țară.

Am văzut și declarațiile colegului meu, ministrul Agriculturii, cu privire la prețurile la produsele alimentare. Am văzut inclusiv faptul că anumiți retaileri mari au plafonat prețurile la produsele alimentare de bază în acele lanțuri de retail. Ba mai mult, chiar au scăzut anumite prețuri.

Credem că trebuie să monitorizăm permanent, dar pe de altă parte, nu vrem să luăm o măsură administrativă brutală, care să creeze o speculă sau să înflorească piața neagră sau să scoată de pe raft anumite produse, care sunt de exemplu din import.

Dar urmărim foarte atent acest fenomen de creștere nejustificată a prețurilor și nu numai la alimente, ci și la alcoolul sanitar, care sunt foarte mari”.

Întrebat ce înseamnă creștere nejustificată a prețurilor, Virgil Popescu a răspuns:

”Eu mă gândesc la bunul simț al fiecăruia dintre noi și, în momentul în care tu ai avut un preț, să zicem, de 3-4 lei pentru un produs și peste o săptămână îl faci 8-10 lei, deja mi se pare că e o scumpire nejustificată”.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă