Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Finanţelor: BNR trebuie să stabilească şi să supravegheze respectarea regimului valutar

Ministerul Finanţelor: BNR trebuie să stabilească şi să supravegheze respectarea regimului valutar

BNR trebuie să stabilească şi să supravegheze respectarea regimului valutar şi să elaboreze politica cursului de schimb, ”contrar informaţiilor vehiculate în spaţiul public”, iar, pentru stabilitatea macroeconomică a României, este vital ca BNR să-şi respecte toate obligaţiile.

Rl online 0 comentarii

Joi, PSD a cerut BNR să îşi facă datoria şi să apere moneda naţională, afirmând că BNR are destul resurse în acest sens. Vineri, Ministerul Finanţelor a atras atenţia că banca centrală trebuie să stabilească şi să supravegheze respectarea regimului valutar.

”Contrar informaţiilor vehiculate în spaţiul public, Banca Naţională a României este instituţia care trebuie să stabilească şi să supravegheze respectarea regimului valutar şi să elaboreze politica cursului de schimb, conform art. 2 alin (2) din Legea 312/2004 privind Statutul BNR, nu Guvernul României. Mai mult decât atât, potrivit art. 9 din acelaşi act normativ, pentru aplicarea politicii de curs de schimb BNR stabileşte cursurile de schimb pentru operaţiunile proprii pe piaţa valutară şi elaborează balanţa de plăti şi alte lucrări privind poziţia investiţională internaţională a României”, se arată în comunicat.

Ministerul Finanțelor a atras atenţia că BNR trebuie să-şi respecte obligaţiile legale.

”De aceea, pentru stabilitatea macroeconomică a României este vital ca BNR să-şi respecte toate obligaţiile legale. Guvernul îşi doreşte o cooperare loială cu Banca Naţională a României, pentru armonizarea politicilor fiscale cu cele monetare, în beneficiul cetăţenilor şi al mediului de afaceri”, se arată în comunicat.

BNR a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,7648 lei, aceasta fiind a 11-a oară, în luna ianuarie, cînd euro atinge un nou nivel record în raport cu leul.

Comentarii

loading...