15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieMinisterul Justiției este dator la angajații din penitenciare, susţine sindicatul

Ministerul Justiției este dator la angajații din penitenciare, susţine sindicatul

Același anunț, aminteşte Federația Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), l-ar fi făcut Birchall și pe 20 iunie 2019, “fără ca, în fapt, orele suplimentare să fie plătite și fără ca problema celor peste un milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite în anii anteriori să aibă o soluție. Ori, datoria trebuie plătită”.

“Și la acel moment am fost în neplăcuta situație de a contrazice anunțul oficial și de a preciza că posibila plată parțială și cu întârziere nu este în niciun caz o promisiune îndeplinită”, spune liderul sindical Sorin Dumitraşcu, explicând: “Cu precădere, în contextul în care nu cerem majorări, ci plata unor restanțe”.

“În consecință, reiterăm faptul că dacă, de această dată Ministerul Justiției chiar pune în practică ceea ce anunță public, plătește în luna septembrie 2019, orele suplimentare nerecuperate și neplătite în cursul anului 2019 fără a achita și datoria istorică de peste 1 milion de ore suplimentare.”, spune FSNAP.

Pentru plata drepturilor restante, miniștrii Teodorovici și Birchall s-au angajat la asigurarea a 80,9 milioane de lei. Suma acordată la rectificare este de doar 34 de milioane de lei, ceea ce asigurară parțial  plata unor drepturi restante, afirmă Dumitraşcu.

Diferența de bani va fi luată de la investiții și spitalele penitenciar. “O practică prin care, avertizăm public, se continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar. În acest fel condițiile din penitenciare se vor deteriora și mai tare”, atrage atenţia FSNAP.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă