16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieMinisterul român de Interne ar putea cumpăra 12 elicoptere Black Hawk

Ministerul român de Interne ar putea cumpăra 12 elicoptere Black Hawk

Uzina PZL Mielec (Polonia), deținută de compania americană Lockheed Martin, va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk, ca parte a programului național de înzestrare cu elicoptere medii și grele, destinate misiunilor maritime și terestre.

Aceste 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010.

Intenția de a oferi României, pentru Ministerul de Interne, asemenea elicoptere a fost anunțată joi, 3 septembrie 2020, cu prilejul semnării unui memorandum de cooperare între Romaero București și Lockheed Martin. 

În Polonia, elicoptere Lockheed Martin se află în dotarea Forțelor Speciale ale Poliției precum și în dotarea unităților antiteroriste.

În România, cele mai noi elicoptere ale Ministerului de Interne, de fabricație occidentală, sunt cele din dotarea SMURD, dar acestea au un rol strict medical.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă