Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

Ministerul român de Interne ar putea cumpăra 12 elicoptere Black Hawk

Uzina din orașul Mielec (Polonia), deținută de compania americană Lockhhed Martin, va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk.

Mihai Diac 0 comentarii

Uzina PZL Mielec (Polonia), deținută de compania americană Lockheed Martin, va oferta către Ministerul Afacerilor Interne al României o tranșă inițială de 12 elicoptere multi-rol Black Hawk, ca parte a programului național de înzestrare cu elicoptere medii și grele, destinate misiunilor maritime și terestre.

Aceste 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010.

Intenția de a oferi României, pentru Ministerul de Interne, asemenea elicoptere a fost anunțată joi, 3 septembrie 2020, cu prilejul semnării unui memorandum de cooperare între Romaero București și Lockheed Martin. 

În Polonia, elicoptere Lockheed Martin se află în dotarea Forțelor Speciale ale Poliției precum și în dotarea unităților antiteroriste.

În România, cele mai noi elicoptere ale Ministerului de Interne, de fabricație occidentală, sunt cele din dotarea SMURD, dar acestea au un rol strict medical.

Comentarii

loading...