Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Ministrul Mediului pregătește programul "Rabla pentru electrocasnice"

Ministrul Mediului și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat, luni, o nouă ediție a programului "Rabla pentru electrocasnice".

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat, luni, Ghidul programului "Rabla pentru electrocasnice" - ediţia 2020, care în acest moment este lansat în dezbatere publică.

"Avem la dispoziţie 40 de milioane de lei şi românii pot achiziţiona până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici , iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor. Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale oraşelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată", a declarat, luni, ministrul Costel Alexe.

Potrivit Ghidului lansat luni, în anul 2020 se vor acorda vouchere în valoare de 400 de lei în schimbul predării unor maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, inclusiv portabile, frigidere şi combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe.

Vouchere de 300 de lei se acordă în schimbul maşinilor de spălat rufe, iar vouchere de 200 de lei se acordă celor care predau un aspirator vechi. Un voucher poate fi folosit pentru a cumpăra un produs nou.

Comentarii

loading...