Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Radu Oprea lansează la Internațional Business Forum

Ministrul Radu Oprea lansează la Internațional Business Forum

Ministrul Radu Oprea lansează la Internațional Business Forum

Business România - platforma prin care afacerile devin mai simple și mai eficiente, iar exportul un obiectiv național

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat organizează joi și vineri, la Palatul Parlamentului, un eveniment-premieră în România sub denumirea de Internațional Business Forum. Un moment zero al business-ului autohton care își propune să impulsioneze decisiv dezvoltarea capacitații de export și investiții pe piețe externe a firmelor românești.Gazda evenimentului este ministrul Radu Oprea care a reușit să aducă la locul faptei membrii importanți ai Guvernuluiprecum Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, pe ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, importanți oameni de afaceri români, dar mai ales 8 ambasadori și un însărcinat cu afaceri ad interim din partea unor țari strategice pentru România. Nominalizăm aici SUA, Marea Britanie, Franța, Turcia, dar și țări care au un potențial imens de colaborare precum Africa de Sud, Egipt, Turkmenistan, Bosnia Herțegovina și Pakistan.Ziua de joi va aduce în fața celor prezenți și speakeri care reprezintă mediul de afaceri intern, lideri de firme prestigioase, precum Clara Rotescu, Radu Timiș jr., Adina Nichiețean și Ștefan Cherciu.

Noutatea primei zile este, însă, lansarea platformei -Business România- de către Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Obiectivul platformei este să devină principalul loc de dezvoltare a mediului de afaceri românesc, de informare privind variantele de finanțare și de legislație, dar și de promovare a proiectelor de tip greenfield și brownfield-proiecte ce pot fi dezvoltate în parteneriat public privat alături de autoritați publice locale.

Ministrul Radu Oprea consideră ”Internațional Business Forum și lansarea platformei -Business România-  drept continuarea firească a săptămânii diplomației comerciale atunci când au fost puși față în față mediul de afaceri de la noi și consilierii economici care reprezintă România în lume.” Scopul întâlnirii a fost foarte clar: accesul produselor noastre pe noi piețe, facilitarea de către consilierii economici a obținerii de contacte, pentru firmele românești, in țările unde reprezintă România și găsirea de soluții viabile pentru rezolvarea posibilelor probleme de extindere pe aceste piețe.

”Este cunoscut faptul că de la Revoluție încoace România înregistrează an de an deficite importante între valoarea exportului și cea a importului, ori orice economie națională tinde ca acest raport să fie în favoarea exportului, tocmai de aceea vrem să ajungem măcar la valori apropiate a celor doi indicatori în cât mai scurt timp posibil” mai spune ministru Radu Oprea despre ceea ce l-a determinat să aibă această inițiativă.

Tot mâine ambasadorii țărilor menționate vor susține discursuri de motivare a oamenilor de afaceri români să patrundă pe piețele din țările lor, să dezvolte, pe principii economice, parteneriate strategice cu parteneri străini și îi vor invita să-și expună doleanțele fără ezitare.Mai ales vineri când au loc panelurile pe țări .Atunci vor fi expuse problemele și necesitațile țărilor pe care le reprezintă de către experți din SUA, Germania, Franța, Austria, Israel, Maroc, Egipt, Turcia, India, Africa de Sud, Canada, Belarus și Malaezia.

Interesant este că, în paralel cu discuțiile, are loc și o expoziție de produse și servicii oferite de firme private românesti, dar și de autoritățile publice centrale și locale, tocmai pentru a intra mai ușor în contact cu partenerii străini prezenți la București.

Comentarii

loading...