13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieMinistrul Ștefan-Radu Oprea a participat la Forumul Economic Mondial

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a participat la Forumul Economic Mondial

Forumul a avut loc loc în Iordania, susţinând strategia României de a dezvolta potențialul de cooperare al companiilor înspre economiile emergente.

Ministrul Oprea a avut sâmbătă o întâlnire bilaterală cu Amr Adel Nassar, ministrul comerțului și industriei din Egipt, în care s-au stabilit managerii de proiect pentru a derula exporturi de produse agro-alimentare românești pe piețe terțe din Africa.  

Alături de Amr Adel Nassar

A doua întâlnire relevantă a avut-o cu Tarek El Molla, ministrul petrolului și resurselor minerale din Egipt, împreună cu care a stabilit delaliile cooperării în domeniul exploatării țițeiului greu și în domeniul minier, prin implicarea companiilor românești și a cercetării din România. 

Cele două întâlniri au reprezentat și o evaluare de etapă a înțelegerilor încheiate în februarie 2019, cu ocazia Comisiei Mixte Interguvernamentale de Cooperare Economică, Științifică și Tehnică, care a avut loc la Cairo. 

Pe parcursul primelor două zile ale Forumului, ministrul Oprea a mai avut o serie de întâlniri cu lideri politici și oameni de afaceri și a participat la o serie de conferințe deschise, de tip panel, pe teme precum Industria 4.0, start-up-urile sau comerțul global. 

Evenimentul, care are loc la Marea Moartă, în vestul Iordaniei, este organizat de World Economic Forum, organizație care are în portofoliu și întâlnirile anuale de la Davos. La această ediție participă peste 1.000 de lideri din domeniile guvernamental, business și societate civilă din Orientul Mijlociu, Africa, Europa și SUA.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă