Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Turismului: Drumurile turistice trebuie finanţate cu prioritate

Ministrul Turismului: Drumurile turistice trebuie finanţate cu prioritate

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a făcut apel vineri la autorităţile locale şi judeţene din Buzău să asigure infrastructura rutieră în localităţile cu potenţial turistic şi să finanţeze cu prioritate drumurile cu destinaţie rutieră.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"Drumurile cu destinaţie turistică trebuie finanţate cu prioritate, peisajele sunt excepţionale, dar infrastructura rutieră lasă de dorit, este problema autorităţilor locale şi, după caz, a celor naţionale, şi nu a agenţilor privaţi", a declarat Bogdan Trif în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în localitatea buzoiană Finţeşti, citează Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministerul de resort lucrează la remedierea acestor deficienţe.

"Tocmai prin includerea într-un circuit turistic, autorităţile locale pot să accese fonduri astfel încât drumurile care duc spre destinaţiile turistice să fie finanţate cu prioritate", a mai declarat sursa citată.

Ministrul Turismului a dat exemplu şi crama Lacerta de la Finţeşti care a reuşit să atragă în 2017 peste 10.000 de turişti dintre care peste 50% străini, în condiţiile unei infrastructuri rutiere precare.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a aflat vineri în localitatea buzoiană Finţeşti unde a susţinut o declaraţie de presă comună cu Directorul General al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, privind acordul comun de cooperare în domeniul turistic între cele două ţări.

Citește totul despre:

#turism #drumuri #trif

Comentarii

loading...