Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Radio Constanta

Foto: Radio Constanta

Ministrul Turismului permite construirea de pensiuni în Deltă, pe suprafețe de 200 de metri pătrați

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a emis un ordin care va permite construirea de pensiuni agroturistice în Delta Dunării pe suprafețe mici, de cel puțin 200 de metri pătrați.

Mihai Diac 0 comentarii

"Noul act normativ special dedicat investitorilor în turismul din Deltă facilitează construcția de pensiuni agroturistice și implicit accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Astfel, suprafața de teren aferentă unei pensiuni agroturistice din Deltă scade de la minimul de 1000 mp, la minimul de 200 mp", informează un comunicat transmis, duminică, de Ministerul Turismului.

Justificarea acestui act normativ, prezentată de Ministerul Turismului, este următoarea: 

"Noua prevedere era necesară pentru că această zonă este limitată ca suprafață de uscat, iar vechile condiții de dezvoltare turistică făceau imposibile majoritatea investițiilor în una dintre cele mai atractive zone din țara noastră, dar și din Europa. Așadar și cei care dețin suprafețe mici de teren în Deltă, înconjurate sau traversate de apele Dunării, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice și pot primi bani pentru investiții".

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a discutat și cu președintele Consiliului Județean Tulcea despre aceste facilități.

“Orice construcție de tip agroturistic în zona Biosferei Deltei Dunării va fi pemisă de acum chiar dacă zona de uscat se va întinde doar pe 200 mp, însă doar în condițiile și sub prevederile stricte de protecție a mediului, faunei și florei din Deltă. Sunt susținătorul dezvoltatorilor în turismul românesc, dar rămân cel mai îndârjit protector al zonelor naturale din România. Nu voi tolera nicio abatere de la regulile de mediu, pentru că sunt adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile și dedicate generațiilor viitoare”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul a discutat aceste chestiuni cu prilejul participării sale, la invitația Consiliului Județean, la inaugurarea "celui mai mare restaurant plutitor care va naviga pe apele Dunării".

Comentarii

loading...