Muşterii la activele CEZ România: Electrica vrea să cumpere

Muşterii la activele CEZ România: Electrica vrea să cumpere

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a anunţat miercuri că este interesat să participe la licitaţia privind vânzarea activelor CEZ din România, în cadrul unui consorţiu cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Hidroelectrica.

Florin Budescu 0 comentarii

”Electrica doreşte să informeze acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că este în curs de a explora posibilitatea participării sale, în cadrul unui potenţial consorţiu format împreună cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica, la procedura competitivă organizată de CEZ a.s. pentru vânzarea filialelor sale din România. Electrica va informa în mod prompt acţionarii şi investitorii în legatură cu orice aspecte privind potenţiala participare în cadrul proiectului descris mai sus, ce vor trebui raportate în conformitate cu prevederile legale aplicabile”, arată compania într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

CEZ a intrat pe piaţa românească de energie în 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.


Grupul ceh de energie şi utilităţi CEZ a lansat oficial în septembrie 2019 procesul de vânzare a activelor pe care le deţine în România, publicând şi un anunţ detaliat dedicat potenţialilor investitori interesaţi, în Financial Times.

CEZ a inclus şapte companii româneşti în testarea de piaţă, respectiv Distributie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România.

Grupul CEZ se numără printre principalii lideri de utilităţi integrate din România. Acesta deţine una dintre cele mai mari companii de distribuţie de energie (1,4 milioane portofoliu de clienţi, 6 826 GWh de energie electrică livrată în 2018), cel mai mare parc eolian onshore din Europa, situat la Fântânele-Cogealac (capacitate instalată de 600 MW, producţie de 1 105 GWh în 2018), sistemul hidroelectric din Reşiţa format din patru lacuri de acumulare şi patru microhidrocentrale (capacitate instalată 22 MW în total, producţie de 83 GWh în 2018) şi furnizarea de energie electrică şi gaze către clienţii finali (vânzări de 3 425 GWh în 2018), informează News.ro.

Comentarii

loading...