15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieMuşterii la activele CEZ România: Electrica vrea să cumpere

Muşterii la activele CEZ România: Electrica vrea să cumpere

”Electrica doreşte să informeze acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că este în curs de a explora posibilitatea participării sale, în cadrul unui potenţial consorţiu format împreună cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica, la procedura competitivă organizată de CEZ a.s. pentru vânzarea filialelor sale din România. Electrica va informa în mod prompt acţionarii şi investitorii în legatură cu orice aspecte privind potenţiala participare în cadrul proiectului descris mai sus, ce vor trebui raportate în conformitate cu prevederile legale aplicabile”, arată compania într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

CEZ a intrat pe piaţa românească de energie în 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.

Grupul ceh de energie şi utilităţi CEZ a lansat oficial în septembrie 2019 procesul de vânzare a activelor pe care le deţine în România, publicând şi un anunţ detaliat dedicat potenţialilor investitori interesaţi, în Financial Times.

CEZ a inclus şapte companii româneşti în testarea de piaţă, respectiv Distributie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power şi CEZ România.

Grupul CEZ se numără printre principalii lideri de utilităţi integrate din România. Acesta deţine una dintre cele mai mari companii de distribuţie de energie (1,4 milioane portofoliu de clienţi, 6 826 GWh de energie electrică livrată în 2018), cel mai mare parc eolian onshore din Europa, situat la Fântânele-Cogealac (capacitate instalată de 600 MW, producţie de 1 105 GWh în 2018), sistemul hidroelectric din Reşiţa format din patru lacuri de acumulare şi patru microhidrocentrale (capacitate instalată 22 MW în total, producţie de 83 GWh în 2018) şi furnizarea de energie electrică şi gaze către clienţii finali (vânzări de 3 425 GWh în 2018), informează News.ro.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă