11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomie"Nicule, mai dă-le-o sută!" Cabinetul demis Dăncilă mai dă încă 100 de...

“Nicule, mai dă-le-o sută!” Cabinetul demis Dăncilă mai dă încă 100 de lei la salariul minim

Este anunţul care a fost făcut de ministrul demis al Muncii, Marius Budăi. “Vor să desfiinţeze salariul minim (n.r.: noul guvern), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern”, a spus Budăi.

“Am luat decizia, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici, ca mâine dimineaţă (n.r.: miercuri) să punem în transparenţă publică o hotărâre de guvern, prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, cum scrie în programul de guvernare”, a anunţat demnitarul, la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD.

„Am luat decizia să punem în transparenţă publică o hotărâre de guvern, prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, cum scrie în programul de guvernare.” Marius Budăi, ministrul demis al Muncii

Potrivit lui Marius Budăi, “atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul este de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine”.

“Astea este greaua moştenire, oameni buni. Dar am văzut că, mai recent, Banca Mondială şi FMI sunt pesedişti. Au spus că guvernul condus de Viorica Dăncilă a condus bine ţara şi haideţi să revizuim creşterea economică pe plus. Cu siguranţă că sunt pesedişti”, a continuat Budăi, retoric.

“Păi, să-i vedem noi pe ăia care să continue ceea ce am început noi, să aibă a doua cea mai mică taxare din Uniunea Europeană, să aibă şomajul la 3%, să majoreze salariile cu 49%, pensiile cu 45%, şi cu toate acestea datoria publică în procent din PIB să fie scăzută, pentru că avansul economic al României în ultimii trei ani a făcut ca, pentru prima dată în istoria României, PIB-ul României să treacă de 1.000 de miliarde de lei”, a detaliat ministrul demis al Muncii.

 

Campanie electorală

“Asta este greaua moştenire şi îi provoc de aici, de la Botoşani, (n.r.: pe noii guvernanţi) să se ţină de ea. Haideţi să vedem ce ne pregătesc, şi aici lucrăm cu materialul clientului. Ei spun aşa: nu tăiem pensiile. Şi eu îi cred, că doar sunt prostul lor. Ei spun ‘nu tăiem pensiile, dar facem impozitare progresivă’”, a continuat Marius Budăi.

Mai mulţi interlocutori chestionaţi de România liberă de-a lungul timpului au explicat că mărirea salariului minim, în acest moment, duce la concedieri în mediul privat.

Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă