Foto: Inquam

Foto: Inquam

Nicușor Dan, despre proiectele pentru care primăria vrea finanșare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că municipalitatea are 50 de proiecte care ar putea fi finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a căror valoare totală este estimată la 7 miliarde de euro.

Rl online 0 comentarii

"E vorba de investiţii majore, care nu au fost făcute în Bucureşti în ultimii 30 de ani, în domenii cheie: mobilitate, adică trafic, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială. E o oportunitate extraordinară pentru Bucureşti să se dezvolte prin PNRR şi sper ca Guvernul să înţeleagă necesitatea unei alocări substanţiale pentru Bucureşti, pentru că Bucureştiul concentrează parte importantă din dezvoltarea economică a României. Primăria Capitalei a depus către Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro. Mi-aş dori ca cât mai multe dintre ele să fie finanţate prin acest mecanism, PNRR”, a declarat Nicuşor Dan. 

Primarul general a explicat că trebuie rezolvată "o dată pentru totdeauna problema traficului”, iar în acest sens cel mai important proiect propus este metroul de suprafaţă, urmat de modernizarea şi extinderea liniilor de tramvai. Alte proiecte legate de mobilitate sunt electrificarea transportului public din Bucureşti, cumpărarea de tramvaie, transformarea autobuzelor care în prezent funcţionează pe motorină în troleibuze cu autonomie, realizarea unor piste de biciclete. 

"Subliniez că mare parte dintre proiectele pe care le depunem pe mobilitate vizează nu numai Bucureştiul, ci întreaga zonă metropolitană, aşa că avem o comunicare foarte bună cu Consiliul Judeţean Ilfov”, a precizat primarul general. 

Nicuşor Dan a precizat că proiectele pe domeniul termoficării însumează un miliard de euro şi vizează modernizarea reţelei principale şi secundare digitalizarea sistemului de termoficare, reabilitarea a jumătate dintre punctele termice din Capitală.

Comentarii

loading...