27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieNoi oportunităţi de finanţare pe timpul crizei generată de COVID-19

Noi oportunităţi de finanţare pe timpul crizei generată de COVID-19

Managerii și antreprenorii pot consulta acum șase noi oportunități de finanțare care vizează domenii precum Biotehnologii, Internetul Tuturor Lucrurilor, Sănătate Digitală, Viitorul Pieței Muncii, Educație Digitală, Fintech, Inteligență Artificială, Economie Circulară, Blockchain, Construcții, Tehnologie educațională, Internet de viitoare generație (Next Generation Internet), Start-up-uri, Industrie manufacturieră.

Informațiile vin în completarea Ghidului Surselor de Finanțare pentru companii în timpul crizei, think tankul INACO Inițiativa pentru Competitivitate anunță noi oportunități de finanțare.

Acestea apar sub forma unor platforme și acceleratoare pentru  IMM-uri și start-up-uri, plus resurse pentru noi parteneri de afaceri și traininguri utile.

Cele șase noi platforme sunt prezentate în detaliu de Carmen Holotescu, membră a comunității de profesioniști INACO,  profesoară, decană a Facultății de Inginerie  și directoare a Centrului pentru educații deschise și blockchain din cadrul Universității „Ioan Slavici” din Timișoara, cu un doctorat pe tema noilor tehnologii și a educației deschise. Acestea sunt : 

1.       FundingBox – platforma conțineapeluri de finanțare publice sau private, parteneri pentru proiecte,  evenimente, traininguri și consultanță.  Domeniile vizate sunt Inteligență Artificială, Economie Circulară, Blockchain, Construcții, Tehnologie educațională, Internet de viitoare generație (Next Generation Internet), Start-up-uri,  Industrie manufacturieră 4.0 și altele. 

2.          F6S –  o platformă dinamică, ce conține facilități asemănătoare cu FundingBox, dar și cu profile de start-up-uri și oferte de joburi.

3.         Agorize – o platformă cu proiecte deschise de inovare și hackathon-uri, propuse comunităților de inovatori (studenți, dezvoltatori și startup-uri), care sunt sprijinite să crească și să se dezvolte, lucrând cu companii majore. Activitatea este recompensată cu job-uri, internship-uri, premii, fonduri de dezvoltare.

4.        Accelerace – o platformă ce oferă programe de incubare, accelerare pentru start-up-uri din domenii ca Soundtech, Cleantech, Internet of Things, Fintech, Foodtech, Edtech, Digital Health, Biotech, Medtech, Future of Work.

5.       Informații pe site-ul Comisiei Europene – Finanțări si licitații – site-ul central de unde pornesc căutările pentru apelurideschise și viitoare (dar și închise, pentru informare) dedicate programelor de finanțare și licitatii.

6.          UEFISCDI – platformă care conține secțiunea „COVID -19 – Science & Innovation Advice” – utilă pentru documentare, informații despre programe de cercetare, noi finanțări. 

Autoarea Carmen Holotescu prezintă modul în care funcționează aceste platforme și detalii utile care îi pot ajuta pe cei interesați să folosească la maximum resursele pe care le oferă. Toate informațiile și link-urile aferente pot fi accesate în documentul aflat pe site-ul INACO, împreună cu Ghidul Surselor de Finanțare pentru Companii pe Timp de Criză: https://bit.ly/2V16D7Y 

INACO – Inițiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România.

 

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă