Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

IMPACT. Apple ar putea majora preţurile iPhone cu aproximativ 10%, reducând cererea cu 20%

IMPACT. Apple ar putea majora preţurile iPhone cu aproximativ 10%, reducând cererea cu 20%

Noile tarife vamale anunţate de Trump în relaţia cu China afectează bursele din întreaga lume

Noul pachet de tarife comerciale, anunţat de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a indus o stare de panică generală pe pieţele bursiere.

Florin Budescu 0 comentarii

Indicele FTSE 100 (al Bursei din Londra) a scăzut cu 1,88%, în timp ce indicele DAX (al Bursei din Frankfurt) a înregistrat un declin de 2,58%. La Paris, CAC40 a scăzut cu 2,77%, iar pieţele din Italia şi Spania s-au prăbuşit cu 1,95%, respectiv 1,35%. La nivel general, indicele european STOXX 600 a scăzut cu 1,97%. Piaţa asiatică a înregistrat, de asemenea, un declin masiv, indicele Asia Dow scăzând cu 2,08%. Piaţa din Tokyo s-a prăbuşit cu 2,11%, în timp ce Bursa din Hong Kong a scăzut cu 2,35%. Bursa din Shanghai a pierdut 1,41%.

Indicele Dow Jones din Statele Unite a înregistrat un declin de 1,05% în şedinta de pre-tranzacţionare, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 0,90% şi NASDAQ cu 0,79%. Analiştii aşteptau scăderi şi mai mari. La Bucureşti, indicele BVB a scăzut cu 0,58%, în timp ce indicele BET-Fi a înregistrat un declin de 1,2%. Preşedintele Donald Trump a anunţat că va impune, de la 1 septembrie, noi taxe vamale pentru produsele fabricate în China, de 10%, care se vor aplica pentru bunuri în valoare de 300 miliarde dolari. Anul trecut, Trump a impus tarife suplimentare pentru mărfuri în valoare de 250 miliarde dolari, fabricate în China, care vizează materiale şi componente industriale.

 

Impact pe iPhone

Noile tarife vamale pentru China ar putea scumpi telefoanele iPhone, arată o analiză realizată de Bank of America, citată de Reuters, via Mediafax. Apple Inc. ar putea înregistra un impact asupra câştigurilor sale anuale, în urma aplicării noilor tarife vamale suplimentare. Nota BofA estimează că Apple ar putea majora preţurile iPhone cu aproximativ 10%, reducând cererea cu 20%, adică aproximativ 10 milioane de unităţi.

Acţiunile Apple, aflate pe un trend ascendent, au scăzut cu 2,5% vineri, după anunţul lui Donald Trump. Apple a redus preţurile iPhone în China, la începutul anului, după ce ratele de schimb valutar au făcut ca telefoanele să devină prea scumpe pentru mulţi consumatori locali. La nivel global, vânzările de iPhone au scăzut cu 12%, la 25,99 miliarde dolari, în ultimul trimestru, după o reducere cu 17% în trimestrul precedent.

Comentarii

loading...