Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Nuclearelectrica a încheiat un contract de peste 500.000 de lei pentru prognoză meteo la Cernavodă

Societatea Nuclearelectrica a încheiat cu Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară - Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti două contracte în valoare totală de peste 900.000 de lei, informează Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Contractele se referă la servicii de prognoză şi avertizare meteorologică pentru zona CNE Cernavodă / Dobrogea şi de supraveghere staţii fixe de prelevare probe de aer (CAS) şi, respectiv, pentru servicii de efectuare a măsurătorilor conţinutului de deşeuri radioactive (C-14 şi Sr90) din efluenţii lichizi de la centrala nucleară Cernavodă.

"Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii asupra încheierii în data de 29.12.2017 a unor acte juridice, cu valoare cumulată mai mare de 50.000 de euro, cu Administraţia Naţională de Meteorologie, prin Centrul Meteorologic Regional Dobrogea şi, respectiv, cu Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară - Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti (RATEN ICN), persoană implicată cu statul român, acţionar majoritar al SNN", se spune într-un raport al societăţii, publicat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Contractul încheiat cu ANM pentru servicii de prognoză, diagnoză şi avertizare meteorologică pentru zona CNE Cernavodă/Dobrogea şi de supraveghere staţii fixe de prelevare probe de aer (CAS) are valoarea de 501.376 lei, în timp ce actul juridic încheiat cu RATEN ICN se ridică la 432.864 lei şi vizează servicii de efectuare a
măsurătorilor conţinutului de C-14 (Carbon - 14 - n. r.) şi Sr90 (Stronţiu 90 - n. r.) din efluenţii lichizi de la CNE Cernavodă.

La data încheierii contractelor, respectiv 29 decembrie 2017, datoriile Nuclearelectrica se ridicau la 8.925 lei în cazul ANM şi la 444.891,32 lei în cazul RATEN ICN.

Comentarii

loading...