Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nuclearelectrica, profit în creștere netă față de anii anteriori

Nuclearelectrica, profit în creștere netă față de anii anteriori

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat duminică seara că Unitatea 2 funcţionează la putere nominală începând din seara zilei de duminică, ora 22:15.

Rl online 0 comentarii

Puterea Unităţii 2 CNE Cernavodă a fost redusă duminică dimineaţa cu 27%, această reducere de putere "fiind necesară în vederea asigurării condiţiilor de lucru pentru realizarea unor lucrări de remediere la unul din sistemele de proces ale părţii clasice a Unităţii 2". 

Oficialii Nuclearelectrica spun că pe durata efectuării lucrărilor de remediere în partea clasică a Unităţii 2, aceasta a rămas conectată la Sistemul Energetic Naţional, funcţionând la o putere de circa 500 MWe. 

"Lucrările de remediere şi reducerea de putere nu au avut niciun impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei", arată compania.

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 225,28 milioane lei, în creştere cu 120% faţă de perioada similar din 2016, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei.

Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menţionată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creştere faţă de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei).

Producţia de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârşitul lunii septembrie 2016.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,41 miliarde lei.

Comentarii

loading...