Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nuclearelectrica și-a planificat investiții de 1,8 miliarde de lei până în 2020

Nuclearelectrica și-a planificat investiții de 1,8 miliarde de lei până în 2020

Nuclearelectrica, societatea care operează centrala nucleară din Cernavodă, şi-a planificat investiţii de 1,8 miliarde de lei până în 2020, din surse proprii, din care bugetul pentru investiţii în acest an se ridică la 515,25 milioane de lei.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Potrivit unor documente aprobate de acţionari şi publicate pe site-ul companiei, investiţiile propuse pentru anul viitor se ridică la 642,3 milioane de lei, în timp ce bugetul investiţional propus pentru 2020 se ridică la 661,55 milioane de lei.

Banii vor merge atât în cele două reactoare de la Cernavodă, cât şi în sediul central al companiei. În cei trei ani, aproximativ 170 milioane de lei vor fi alocați pentru studii privind extinderea duratei de viaţă a Unităţii 1 prin retubarea reactorului şi retehnologizarea sistemelor principale. Studiile trebuie finalizate până în annul 2021.

De asemenea, peste 52 milioane de lei vor fi direcţionate pentru continuarea construcţiei depozitului intermediar de combustibil ars, care va fi finalizat în mai multe etape până în anul 2047. Pentru modernizarea şi extinderea sistemului de protecţie fizică, Nuclearelectrica va investi în următorii trei ani peste 100 milioane de lei.

Alte 92 milioane de lei vor fi investiți în îmbunătăţirea răspunsului centralei nucleare din Cernavodă, respectiv a funcţiilor de securitate nucleară în cazul evenimentelor din afara bazelor de proiectare ca urmare a accidentului nuclear survenit la centrala nucleară Fukushima 1 din Japonia în 2011.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane de lei, mai mare cu 172% faţă de anul anterior. Cele două unităţi funcționale de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Comentarii

loading...