Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul locuinţelor finalizate în România, în trimestrul al treilea, a crescut

Numărul locuinţelor finalizate în România, în trimestrul al treilea, a crescut

Numărul locuinţelor finalizate în România, în trimestrul al treilea, a crescut cu 1.048 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 17.363, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Rl online 0 comentarii

În al doilea trimestru din acest an, numărul de locuinţe terminate în România a scăzut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 1,85%, la 12.742.

Pe medii de rezidenţă, în trimestrul al treilea, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (62,4%).

”Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul III 2018, faţă de trimestrul III 2017, numărul locuinţelor terminate a crescut atât din fondurile private cât şi din fondurile publice cu 882 de locuinţe, respectiv cu 166 locuinţe”, se arată în comunicat.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului locuinţelor terminate, înregistrată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti–Ilfov (+606 locuinţe), Centru (+441), Sud–Vest Oltenia (+409), Nord–Est (+207) şi Sud–Muntenia (+98).

Scăderi au avut loc în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud–Est (-406 locuinţe), Nord–Vest (-275) şi Vest (-32 ).

În perioada ianuarie-septembrie au fost terminate 40.378 locuinţe, în creştere cu 1.006 locuinţe faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În anul 2017 au fost terminate, în România, 53.301 locuinţe, în creştere cu 1.095 locuinţe faţă de anul anterior,

Comentarii

loading...