O companie activă în România cumpără cel mai mare producător de energie din Bulgaria

O companie activă în România cumpără cel mai mare producător de energie din Bulgaria

Compania Eurohold, proprietarul fimei Euroins România, a cumpărat filialele companiei CEZ Group din Bulgaria.

Mihai Diac 0 comentarii

Comisia de reglementare a energiei și apei din Bulgaria a aprobat tranzacția prin care Eurohold Bulgaria achiziționează filialele companiei CEZ Group din Bulgaria, anunță un comunicat de presă transmis de Eurohold.

Potrivit acestui comunicat, Eurohold va achiziționa filialele grupului CEZ din Bulgaria printr-o filială nou înființată: Eastern European Electric Company B.V. (EEEC). Acordul include achiziționarea a șapte filiale ale Grupului CEZ în Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică - CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică - CEZ Electro Bulgaria, precum și 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică - CEZ Trade Bulgaria, precum și CEZ Bulgaria, care coordonează și administrează toate filialele CEZ Group din Bulgaria.

CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN).

Eurohold deține și Euroins Insurance Group (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente din regiunea CEE / SEE / CSI, care operează în 11 țări și are filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Rusia și Belarus.

Comentarii

loading...