13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieO creanţă de 17 milioane de dolari din datoria Moldovei către România...

O creanţă de 17 milioane de dolari din datoria Moldovei către România este scoasă la licitaţie

Datoria este o consecintă a livrării de curent electric din România către Republica Moldova, acum circa 20 de ani. Datoria aparține întreprinderii de stat Moldtranselectro din Moldova, care nu are bani pentru a o plăti.

La licitaţia de la Bucureşti, prețul de pornire la care e scoasă creanța este de 1,19 milioane de dolari pentru o datorie de 17,04 milioane dolari – adică un preț de 14 ori mai mic decât cel inițial.

Cele 17,04 milioane de dolari reprezintă doar o parte din datoria de peste 32 de milioane de dolari, acumulată de Republica Moldova pentru energia electrică livrată de România în anii 1998-2001.

La acel moment, Guvernul de la Chişinău a făcut apel la Guvernul României ca acesta să asigure furnizarea în regim de urgenţă de curent electric, pentru a acoperi deficitul generat de sistarea livrărilor de la centrala de la Cuciurgan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă