12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieO firmă din România produce componente pentru sistemele de rachete Patriot

O firmă din România produce componente pentru sistemele de rachete Patriot

Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei americane Raytheon Technologies, a trimis o comandă  către compania aerospațială românească ROMAERO pentru a livra componente destinate sistemelor antiaeriene Patriot.

Prin această colaborare industrială, ROMAERO va livra componente atât pentru România cât și pentru celelalte 16 națiuni care au primit sisteme Patriot pentru a le asigura apărarea integrată antiaeriană și anti-rachetă.

„Raytheon Missiles & Defense și-a luat angajamentul să susțină industria locală”, a precizat Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive la Raytheon Missiles & Defense. Potrivit acestuia, parteneriatul cu ROMAERO „încurajează continuarea dezvoltării unei baze industriale românești puternice și va avea beneficii economice generate de comenzile curente și viitoare”.

Comanda transmisă către ROMAERO presupune producția de ansambluri mecanice ce vor fi incluse in procesul final de constructie a radarului Patriot. Incepand cu livrarea acestei comenzi, ROMAERO va avea oportunitatea de a primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor țărilor ce dețin sisteme Patriot.

„Această oportunitate nu este doar despre mentenanța sistemelor achiziționate de România, ci mai ales despre faptul ca de-acum avem posibilitatea să asiguram suportul pentru numeroase tari care au peste 240 de unitati de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul”, a explicat Vasile Boicu, CEO ROMAERO.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă