O rețea de comunicații din România este alimentată integral din surse regenerabile

O rețea de comunicații din România este alimentată integral din surse regenerabile

Rețeaua Vodafone România este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile, anunță un comunicat de presă transmis de compania Vodafone.

Mihai Diac 0 comentarii

Rețeaua Vodafone România este 100% verde, fiind alimentată integral cu energie electrică din surse regenerabile, anunță un comunicat de presă transmis la data de 12 aprilie 2021.

Începând cu 1 aprilie, "ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, compania s-a asigurat că toata energia electrică necesară operațiunilor sale, inclusiv energia electrică consumată în spații închiriate, provine din surse regenerabile", anunță comunicatul de presă.

"Utilizăm 100% energie verde pentru operațiunile Vodafone din România, ne-am micșorat considerabil consumul de energie în principalele centre de date, am introdus SIM-uri electronice pentru a reduce consumul de plastic și multe altele. Într-o lume în care tehnologia joacă un rol atât de important și volumul comunicațiilor digitale crește în fiecare an, generând o amprentă de carbon tot mai mare, este important să venim cu acțiuni concrete pentru a micșora impactul asupra mediului. Faptul că operațiunile noastre din România folosesc acum doar energie verde este un motiv de mândrie pentru noi și, sper eu, și pentru clienții noștri”, a declarat Cătălin Buliga, CTO Vodafone România.

Comentarii

loading...