13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieObiectivul ADR pentru România – economia digitală cu cea mai rapidă evoluție...

Obiectivul ADR pentru România – economia digitală cu cea mai rapidă evoluție din Europa

Invitat in calitate de keynote speaker la panelul „România Digitală. Regândind societatea după COVID-19”, Sabin Sărmaș a explicat: ”Nu putem să fim de mâine primul smart government din Europa, dar putem să fim țara care accelerează cel mai puternic, pentru că avem cam toate ingredientele: un mediu de bussines cu tehnologiile potrivite și necesare, capabil să le implementeze, avem o Uniune Europeană care are soluții la cheie și, cel mai important, avem și voință politică astăzi. Avem un guvern smart, bazat pe politici europene. Ce ne va lua puțin mai mult? Educația digitală. Cred că putem avea o strategie care să ne permită să atingem un nivel de competențe de bază digitale la nivelul întregii administrații”.

Președintele ADR a avertizat că nu se mai poate evita digitalizarea în instituții. ”Lucruri care păreau de neimaginat în urmă cu un an de zile au inceput să se întâmple cu o viteză cu care instituțiile uneori nu reușesc să țină pasul. Simpla semnătură electronică, ce era mai degrabă excepție în instituții, a devenit o obligativitate. Procese care erau altădată doar offline au devenit doar online. Am facut în anumite situații specifice un salt direct la digital only, nici măcar digital first”, a adăugat Sabin Sărmaș.

Aflat la a 8-a ediție, forumul Eurosfat a inițiat o săptămână de dezbateri online pe principalele teme ale planului de recuperare al UE: dezvoltare durabilă, digitalizare și ecologie.

Înregistrarea panelului „România Digitală. Regândind societatea după COVID-19” poate fi urmărită la: : https://www.facebook.com/europuls/videos/353677085872588

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă