18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieOMV amână decizia privind investiţia în Marea Negră

OMV amână decizia privind investiţia în Marea Negră

Explorarea în cadrul proiectului Neptun din Marea Neagră este o investiţie comună a Petrom, subsidiara OMV în România şi ExxonMobil din SUA şi ar reprezenta prima explorare de adâncime din apele româneşti.

Camera Deputaţilor a aprobat miercuri legea offshore, dar Rainer Seele a afirmat la Viena că a fost prea târziu.

Legea precizează că toate companiile implicate în operaţiuni de producţie în perimetrele offshore ale României vor fi obligate să vândă cel puţin 50% din producţia de gaz anuală în ţară.

„Nu putem să luăm o decizie în privinţa investiţiei Petrom în acest trimestru, aşa cum plănuisem”, a declarat Seele, adăugând că OMV trebuie mai întâi să evalueze condiţiile pentru ceea ce compania a numit „o investiţie de un miliard de euro”.

„Suntem foarte îngrijoraţi de faptul că vom avea restricţii în comerţul cu gaze. O astfel de libertate este foarte importantă”, a precizat Seele.

El a subliniat că spre deosebire de celelalte ţări din regiune, România este aproape independentă în totalitate din punct de vedere energetic.

România importă mai puţin de 10% din gaze din Rusia iar restul este produs local de Romgaz şi Petrom, precizează Reuters.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă