21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieOPEC anunță o creștere substanțială a cererii globale de energie până în...

OPEC anunță o creștere substanțială a cererii globale de energie până în 2040

În viitorul apropiat, petrolul va continua să aibă un rol predominant în mixul de energie, a declarat Barkindo.

Acesta a făcut apel la cooperare în rândul ţărilor din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi a producătorilor de ţiţei din afara cartelului, avertizând că un eşec ar putea duce la multiple crize.

„Este important ca OPEC şi producătorii de ţiţei din afara cartelului să coopereze astfel încât să nu cădem dintr-o criză în alta”, a declarat secretarul general al Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol.

În 2016, ţările membre OPEC şi alte 11 state producătoare din afara cartelului au acceptat să-şi reducă producţia combinată cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd) până în 2018.

Reducerea producţiei de petrol a OPEC a permis preţului la petrol să revină peste pragul de 50 de dolari per baril. La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a crescut luni cu 2,40 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 81,20 dolari. În timpul şedinţei de tranzacţionare de marţi, barilul a urcat la 82,20 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2014.

Richard Robinson, director la Ashburton Global Energy Fund, se aşteaptă ca preţul petrolului să crească în continuare: „Credem că o combinare între reducerea furnizării, majorarea cererii, scăderea stocurilor pe plan global şi capacitatea redusă de depozitare vor sprijini majorarea preţului barilului de ţiţei, care ar putea depăşi 90 de dolari până la sfârşitul anului”.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă