Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

Ordonanța militară 8. Se suspendă exportul de grâu, făină, zahăr și ulei

Ordonanța militară 8, anunțată în seara zilei de joi, 9 aprilie 2020, blochează exporturilor pentru o serie de produse agroalimentare.

Mihai Diac 0 comentarii

Decizia de suspendare a exporturilor la o serie de produse agroalimentare este valabilă pe toată durata stării de urgență, care va fi prelungită, după cum anunțase președintele Iohannis, cel puțin până la mijlocul lunii mai.

Conform Ordonanței militare 8, pe perioada stării de urgență se suspendă exportul pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orz, ovăz, orez, soia, făină de grâu, turte, produse de panificație și patiserie, biscuiți, ulei de semințe, zahăr.

Procedurile de export ale acestor tipuri de produse agroalimentare care sunt în derulare la data intrării în vigoare a Ordonanței militare 8 vor fi de asemenea suspendate pe perioada stării de urgență.

Pe de altă parte, achiziționarea intracomunitară a produselor agroalimentare din categoria celor enumerate se poate face numai dacă statul importator, din UE, face dovada faptului că produsele achiziționate sunt destinate consumului intern propriu sau al celui comunitar, nu și exportului.

În România, piețele agroalimentare rămân deschise pentru producători și pentru clienți.

Comentarii

loading...