15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomiePasagerii ce folosesc Uber au lăsat în vehicule de la ac la...

Pasagerii ce folosesc Uber au lăsat în vehicule de la ac la tanc

Oricine şi-a uitat ceva (o brichetă, un telefon, un pix) într-un taxi. Niciodată nu ne-am imaginat însă că o firmă de taximetrie va colecţiona aceste obiecte personale şi va da publicităţii o enciclopedie pe acest subiect.

Firma aminteşte că „ne apropiem cu pași repezi de finalul lui Mercur în retrograd, perioadă despre care astrologii spun că favorizează uitarea.

Uber continuă tradiția (despre care aflăm acum) și lansează a patra ediție a Enciclopediei anuale a lucrurilor uitate în maşinile din reţeaua sa.

Zece dintre cele mai frecvent uitate obiecte în Uber, în România, sunt telefonul sau camera foto, gențile de toate felurile (rucsac, geantă de umăr, valiză etc.), portofelul, cheile de la casă, obiecte vestimentare, ochelari, căști, laptopul, sticla cu apă sau termosul, ţigara electronică.

… o șurubelniță electrică, o damigeană, o bunică, un inel de logodnă, un aspirator, o saltea, un kit de poker, un urs panda de pluș, o țeavă de aspirator, un longboard, un tort, o pereche de aripi negre…

În topul obiectelor de neuitat și totuși uitate în Uber, în România, se află: o șurubelniță electrică, o damigeană, o bunică, un inel de logodnă, un aspirator, o saltea, un kit de poker, un urs panda de pluș, o țeavă de aspirator, un longboard, un tort, o pereche de aripi negre, o icoană, un crocodil de pluș, o tricicletă, o proteză dentară, un scooter electric, o pungă cu șuruburi, un cărucior de copil.

Orașele din România în care se uită cel mai des lucrurile sunt București, Iași, Cluj, Timișoara şi Brașov. Zilele săptămânii și momentele din zi în care se uită cele mai multe obiecte sunt joia și vinerea.

Momentul din zi în care utilizatorii Uber tind să-și lase lucrurile în urmă este în jurul orelor 16:00, 12:00 și 17:00.

 

De Anul Nou

Zilele în care s-au raportat cele mai multe articole pierdute au fost 15 noiembrie 2019, 6, 7 și 15 decembrie și ziua de Anul Nou.

De cele mai multe ori, utilizatorii uită cash luni. Brichetele sunt uitate cel mai des marți și duminică, iar cartea de identitate miercurea și joia.

Umbrelele sunt uitate de cele mai multe ori în zilele de vineri (probabil pentru că atunci plouă mai mult), iar vapagiii îşi uită țigările electronice cel mai des în zilele de sâmbătă.

Şi, ca să fie clar despre ce vorbim: la nivel european, cei mai mari uituci sunt italienii.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă