10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomiePaştele turistic altfel. Staţiunile sunt, ca niciodată, pustii

Paştele turistic altfel. Staţiunile sunt, ca niciodată, pustii

Dacă în alți ani patronii nu mai făceau față cererilor, acum, restricțiile de trafic au transformat majoritatea resorturilor turistice în mini-orașe fantomă, unde abia mai vezi un trecător.

Pe DN1 este o liniște nefirească. Pentru localnici, imaginea e neobișnuită. La fel de goale sunt și stațiunile brașovene, altădată zona zero a distracției de Paște. Zumzetul turiștilor a fost înlocuit acum doar de… ciripitul păsărilor.

Hotelurile și restaurantele, asaltate de turiști în perioada sărbătorilor, par abandonate acum. Zona Moldovei, faimoasă pentru peisajele pitorești și gastronomie de top, este pustie.

Administratorii de pensiuni speră doar ca, după ce trece pandemia, să mai recupereze ceva din pierderi. Zeci de mii de turiști, plaje pline și afaceri prospere pe litoral.

Se întâmpla anul trecut, de Paște. Acum, pe faleza Casinoului abia dacă zărești pe cineva. În anii trecuți, de Paște, faleza de la Cazino era plină de constănțeni și de turiști care veneau de la sute de kilometri distanță.

Toți voiau să se bucure de briza mării. Acum, zona este pustie. Și cluburile, devenite odinioară un magnet pentru turiștii de pe Litoral, au rămas cu lacătul pus, spune Ştirile TVR.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă