15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomiePiaţa gazelor va fi cu siguranţă liberalizată de la 1 iulie

Piaţa gazelor va fi cu siguranţă liberalizată de la 1 iulie

El a participat la forumul “Importanţa geostrategică şi economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de publicaţia Financial Intelligence. La plecare, a fost întrebat de jurnalişti cum va fi liberalizată piaţa de energie şi gaze dacă OUG 1/2020, care prevede acest lucru, va fi respinsă de Camera Deputaţilor, aşa cum s-a întâmplat la Senat.

Popescu a precizat că, în acest caz, liberalizarea va fi inclusă în modificările care se operează acum în Parlament la Legea 123/2012, legea-cadru a sectorului energetic.

“Părerea mea este că OUG 1 va trece de Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, am avut discuţii în Comisia de industrii şi servicii săptămâna trecută, cu ANRE şi cu preşedintele Iulian Iancu, iar acele modificări privind liberalizarea pieţei gazelor la 1 iulie şi a pieţei de energie electrică la 31 decembrie vor fi puse în Legea 123, care se află la raport”, a susţinut ministrul.

El a spus că nu va creşte nici un preţ de la 1 iulie.

“Sunt două paliere: OUG este în dezbatere în Camera Deputaţilor, nu ştiu când va ieşi, cât timp nu va ieşi ea este în vigoare. În Paralel, se discută modificarea Legii 123, legate şi de Regulamentul 943 şi acolo vor fi introduse prevederile referitoare la liberalizare. Este un lucru asumat, a fost ultima mea discuţie din Comisie”, a precizat oficialul guvernamental.

Popescu a amintit că liberalizarea a fost agreată cu Comisia Europeană şi este o condiţie pentru ridicarea procedurii de infringement.

“Astfel încât să nu avem surpriza că nu mai putem folosi fonduri europene din cauza acelui infringement”, a adăugat el.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă