15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomiePlanuri ambițioase pentru Tesla. Compania își menține standardele de producţie

Planuri ambițioase pentru Tesla. Compania își menține standardele de producţie

Succesul Model 3, care ar urma să aibă o autonomie de până la 220 mile (350 de kilometri) la o singură încărcare şi un preţ de pornire de 35.000 de dolari, mai puţin de jumătate faţă de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla să devină în sfârşit o companie profitabilă. Însă, întârzierile de producţie au încetinit numărul de automobile livrate clienţilor, doar 1.550 de vehicule fiind livrate în trimestrul patru 2017 faţă de o medie de 4.100 unităţi, cât estimau analişti, ceea ce înseamnă că vânzările Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Cu toate acestea, constructorul a confirmat că intenţionează să producă 2.500 de unităţi Model 3 pe săptămână în primul trimestru din acest an şi 5.000 de exemplare pe săptămână la finalul celui de al doilea trimestru. De asemenea, grupul condus de Elon Musk a lăsat să se înţeleagă că obiectivul iniţial privind producţia a 10.000 de unităţi Model 3 într-o singură săptămână va fi atins pe termene mediu.

În ceea ce priveşte performanţele financiare, Tesla a înregistrat în trimestrul patru al anului trecut pierderi record de 675,4 milioane de dolari, însă, exceptând elementele excepţionale, Tesla a înregistrat pierderi de 3,04 dolari pe acţiune, mai puţin decât se aşteptau analiştii (3,12 dolari pe acţiune). În plus, cifra de afaceri trimestrială a crescut cu 44% până la 3,3 miliarde de dolari ca urmare a majorării cu 35% a livrărilor de vehicule.

După ce în ultimul trimestru al anului trecut a alocat 787 de milioane de dolari pentru investiţii de capital, Tesla a subliniat că în 2018 investiţiile sale vor fi uşor mai mari decât în 2017 când a investit 3,4 miliarde de dolari, ca urmare a extinderii producţiei la uzinele sale de la Fremont şi Nevada Gigafactory, unde asamblează baterii pentru autovehicule electrice. Alte noi proiect care vor necesita investiţii sunt camionul Tesla Semi, dezvăluit recent, şi uzina din China.

În urmă cu doi ani, Elon Musk susţinea că Tesla va produce 500.000 de vehicule în anul 2018, majoritatea Model 3, de şase ori mai mult decât în anul 2016.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă