Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului

Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului

Ploiești: Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului

Dintre toate rafinăriile care activează în Ploiești, doar Petrotel – Lukoil s-a conformat deciziei Ministerului Mediului care obligă companiile din domeniul prelucrării petrolului să cumpere stații de monitorizare a aerului.

Rl online 0 comentarii

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, preluat de presa locală, două dintre ele au fost deja instalate în estul orașului, în zona străzii Apelor și la Moara Nouă, iar cea de-a treia urmează să fie mutată de pe platforma rafinăriei în parcul Obor, după obținerea tuturor avizelor.

Cele trei echipamente monitorizează concentrația de pulberi, compuși de sulf și benzenici.

Datele sunt trimise zilnic la Agenția de Mediu Prahova. Mai mult, compania este în discuții cu Primăria Ploiești pentru crearea unei pagini web cu date actualizate în timp real, încât locuitorii orașului să se poată informa asupra calității aerului pe care-l respiră. 

Rafinăria, care a mai cumpărat o cameră de termoviziune (foto debut), a inițiat și un program de verificare a instalațiilor rafinăriei.

Interior Moara Nouă

În ce privește problema cronică a managementului deșeurilor, care s-a lăsat cu o procedură de infringement împotriva statului român, compania petrolieră a ecologizat înainte de termenul stabilit de autoritățile de mediu batalurile „istorice” de deșeuri ale rafinăriei Teleajen, care s-au acumulat mai mult de un secol.

 

Comentarii

loading...