Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ploieştiul lasă în urmă petrolul şi optează pentru dezvoltare ecologică

Ploieştiul lasă în urmă petrolul şi optează pentru dezvoltare ecologică

Rl online 0 comentarii

La Salonul Internaţional de echipamente, tehnologii şi servicii pentru mediu Pollutec de la Lyon (Franţa), care se desfăşoară în perioada 27-30 noiembrie, sunt prezente şi două delegaţii din Ploieşti – o delegaţie municipală condusă de viceprimarul Cristian Ganea, precum şi alta, judeţeană, condusă de inginerul Mircea Cosma, din care fac parte edili ai comunelor ploieştene unde se fac lucrări de canalizare şi staţii de epurare.

În cadrul Salonului, care este dedicat sistemelor moderne de combatere a poluării, echipa viceprimarului Ganea participă la secţiunea oraşelor durabile; în plus, delegaţia a vizitat pavilioanele de eficienţă energetică, industrie durabilă şi canalizări insulare. “În calitate de vechi oraş industrial construit în jurul exploatărilor petrolifere, a declarat viceprimarul, Ploieştiul are o problemă veche cu poluarea şi contaminarea solului. Salonul acesta m-a ajutat să-mi clarific paşii pe care trebuie să-i urmăm ca să transformăm Ploieştiul într-un oraş smart, o oază ecologică. Copiii noştri trebuie să respire aer curat şi să bea o apă bună.”

Delegaţia a venit cu temele făcute de acasă – în deschiderea Salonului, studentul la secţia Foraj din cadrul Universităţii de Pestrol şi Gaze Eduard Bălănescu s-a remarcat printr-o intervenţie foarte documentată pe tema poluării istorice din jurul terenurilor petrolifere din judeţ.

Cele două delegaţii au vizitat şi consulatul roman de la Lyon, unde Ganea a discutat cu consulul Anca Opris despre proiectul european Aglomerare urbană; viceprimarul şi un grup de consilieri ploieşteni sunt invitaţi în perioada 2-4 aprilie 2019 la sesiunea paneuropeană dedicată acestui subiect.

Comentarii

loading...