21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomiePNL anunţă moţiune simplă împotriva lui Lucian Şova. Ministrul va fi audiat...

PNL anunţă moţiune simplă împotriva lui Lucian Şova. Ministrul va fi audiat în Parlament

Ministrul Lucian Şova urmează a fi audiat, marţi, de la ora 10, în şedinţa Comisiei de transporturi a Camerei Deputaţilor.

La audierea de marţi va veni şi Narcis Neaga, directorul general interimar al CNAIR.

“Comisia de transporturi a acceptat propunerea preşedintelui comisiei care reprezintă PNL, Lucian Bode, ca în cursul acestei săptămâni să îi audieze pe ministrul Transporturilor şi pe directorii principalelor companii – CFR şi CNAIR (Compania de administrare a infrastructurii rutiere – n.r.)”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL care a avut loc luni la Parlament.

Printre motivele pentru care PNL va depune o moţiune simplă, prin care va cere demisia ministrului Transporturilor, se numără blocarea proiectelor de infrastructură şi nerespectarea termenelor cu privire la aplicarea Master Planului în domeniu.

“Am luat decizia de a depune o moţiune împotriva ministrului Transporturilor, la Senat, în cursul acestei săptămâni datorită unor motive evidente pentru toată lumea şi anume pentru blocarea tuturor proiectelor de infrastructură, incapacitatea de a absorbi fonduri europene pe Programul Operaţional Investiţii Mari, pentru nedemararea niciunui proiect nou cu finanţare europeană din cadrul Master Planului şi ignorarea completă, ieşirea din termene în ceea ce priveşte aplicarea Master Planului prin faptul că nu au demarat tronsoane de autostradă fundamentale, cum ar fi tronsonul Sibiu-Piteşti sau tronsonul Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni”, a completat Orban.

Liderul PNL a vorbit şi despre proiectul prin care trebuie asigurată navigabilitatea pe Dunăre, despre care acesta spune că “bate pasul pe loc”.

“Proiectul de asigurare a navigabilităţii Dunării bate pasul pe loc, deşi este finanţat din fonduri europene încă din 2008, iar infrastructura feroviară este într-o stare de dezastru şi ministrul Transporturilor nu face nimic în acest sens”, a conchis preşedintele liberal.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă