13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomiePolicolor începe construcția noii fabrici de vopsele din Capitală, o investiție de...

Policolor începe construcția noii fabrici de vopsele din Capitală, o investiție de 5,4 milioane euro

 

În noua unitate vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum și produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investiției se ridică la 5,4 milioane euro.

”Investim în proiecte pe termen lung, în calitate și în echipa noastră. Noua fabrică Policolor vine ca un pas firesc în această linie: va crea un spațiu mai generos pentru dezvoltare și inovație prin crearea unor noi laboratoare de cercetare și ne va ajuta la diversificarea portofoliului de produse și branduri. Ne dorim ca atât în zona de producție, cât și în cea de distribuție să avem la dispoziție cele mai bune și cele mai rapide soluții”, a declarat David Jordan, CEO Policolor – Orgachim.

Depozit nou, de 5.000 mp

Noua fabrică Policolor va fi localizată în vestul Bucureștiului, pe bulevardul Timișoara, și va ocupa un teren de 2,5 hectare. Construcția este estimată a fi încheiată în aprilie 2019, moment din care producția va putea începe. Între facilitățile noului amplasament este proiectat și un depozit nou, modern echipat, desfășurat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Policolor este unul din cele mai vechi și mai apreciate branduri românești. Istoria companiei a început în 1965, când au fost puse bazele Întreprinderii de Lacuri și Vopsele, furnizor al industriei naționale și al pieței de larg consum din România. În 1990 devine societate pe acțiuni, sub denumirea SC Policolor SA. În 1997 are loc procesul de privatizare al companiei, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni de către Fondul Român de Investiții, împreună cu Romanian American Enterprise Fund, iar un an mai târziu Policolor achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri și vopsele din Bulgaria. În prezent, din grupul Policolor mai fac parte producătorul de rășini Orgachim Resins și producătorul de anhidride Ruse Chemicals.

­­­

Pentru mai multe informații: Mihaela Barbu, Specialist PR – Zaga Brand , 0740 072 318

 

Despre Policolor

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu tradiție în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei, sub brandurile Spor, CasaBella si Vinarom, sisteme profesionale pentru construcţii în gama DEKO Professional, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor, dedicate service-urilor auto, în gamele Klar, Emaur și Silverpol, precum și acoperiri performante destinate industriei.

Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de  magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. La nivel național, Policolor are zece magazine proprii.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie de lacuri si vopsele: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

www.policolor.ro

 

 

 

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă