Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

IAR 99 Şoim (Foto: www.radiocraiova.ro)

IAR 99 Şoim (Foto: www.radiocraiova.ro)

Premierul Dănciilă anunță începerea programului de modernizare a avioanelor IAR 99 Șoim

Modernizarea avioanelor IAR -99 Şoim se numără printre cele o sută de măsuri care vor fi puse ân practică de Executiv în acest an, a anunţat, sâmbătă, la congresul extraordinar al PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Mihai Diac 0 comentarii

"Programul de modernizare a avioanelor Şoim - Aici e Mihai Fifor! Unde eşti Mihai? Ai pe mână 2% din PIB - deci chiar ai resurse să relansezi industria noastră de apărare", a spus Dăncilă în discursul pe care l-a susţinut la congresul formaţiunii social-democrate.

IAR-99 Şoim este un avion subsonic de antrenament reactiv avansat şi atac la sol, proiectat integral în România şi construit la Avioane Craiova S.A. Caracteristicile sistemelor de avionică şi armament ale avionului permit antrenarea piloţilor pentru zboruri atât pe MIG-21 Lancer, cât şi pe F-16.

Varianta modernizată este IAR 99 Şoim TD, un avion de generaţie 2015, care ar putea avea o viaţă până după 2025, ca avion de şcoală, antrenament avansat şi alte misiuni.

Comentarii

loading...