Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit pentru lupta contra sărăciei

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit pentru lupta contra sărăciei

Al 51-lea Premiu al Băncii Suediei în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel - sau Premiul Nobel al Economiei - le-a fost atribuit luni lui Esther Duflo, Michael Kremer şi Abhijit Banerjee, toţi trei specialişti în dezvoltare şi sărăcie.

Florin Budescu 0 comentarii

Toţi trei, pentru lucrările lor cu privire la sărăcie şi dezvoltare, relatează AFP.

Singurul care nu figurează în testamentul inventatorului suedez Alfred Nobel, premiul ”ştiinţelor economice în memoria lui Alfred Nobel” a fost creat în 1968 de către Banca Suediei, cu ocazia marcării a 300 de ani de la înfiinţarea acesteia şi a fost decernat pentru prima oară anul următor.

În 2018, premiul le-a fost atribuit americanilor William Nordhaus şi Paul Romer pentru lucrări cu privire la creşterea ecpnimică durabilă, informează News.ro.

Citește totul despre:

#saracie #nobel economie

Comentarii

loading...