Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele BVB semnalează performanțe remarcabile ale Bursei de Valori București

Președintele BVB semnalează performanțe remarcabile ale Bursei de Valori București

Piaţa de capital românească a rezistat la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani, indicele principal BET înregistrând o creştere de 7% de la debutul anului, a declarat, luni seara, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Declarația a fost făcută la Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018.

"Piaţa de capital românească a rezistat excelent la cea mai mare corecţie a burselor americane din ultimii 10 ani. BET, indicele principal, înregistrează o creştere de la începutul anului 2018 de circa 7%. În ciuda corecţiilor internaţionale, bursa noastră a crescut cu 7%, ceea ce este o performanţă remarcabilă", a spus Anghel.

Acesta a subliniat că perioada de volatilitate va continua, conform analiştilor, şi ideal ar fi ca investitorii să gândească pe termen de 3-5 ani.

"Pe ultimii cinci ani, randamentul mediu, incluzând dividendele din BET, a fost de circa 15%. Randamentul mediu anual în niciun an nu a fost pe minus, ceea ce echivalează cu o creştere de 100% în echivalent euro în ultimii cinci ani. Trecutul nu e o garanţie pentru viitor. Cu cât vom spori gradul de educaţie financiară, cu atât cetăţenii vor trăi mai bine şi vor prospera prin ceea ce au economisit cu atâta trudă", a explicat preşedintele BVB.

El a precizat că absorbţia SIBEX de către BVB a fost un proiect mai greu de realizat faţă de ce "şi-au imaginat cei mai mulţi".

Gala de Inaugurare a Anului Bursier 2018, eveniment aflat la cea de-a cincea ediţie, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, marchează începerea unui nou an investiţional, informează AGERPRES.

Comentarii

loading...