Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Președintele ROMPAN: Tendinţa de reducere a consumului de pâine se manifestă şi în România

Preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie ROMPAN, Aurel Popescu, a declarat joi, că în România tendinţa este de reducere a consumului de pâine, care a scăzut pe cap de locuitor şi pe total ţară, un motiv fiind şi plecarea la muncă în străinătate.

Rl online 0 comentarii

"Tendinţele actuale datorită timpului alert în care trăim şi muncim cu toţii, când mâncăm pe stradă, la birou, în metrou, în maşină diverse produse de covrigărie şi patiserie, tendinţa este de reducere a consumului de pâine, mai ales că celelalte industrii alimentare au venit cu o gamă diversificată de produse, cu oferte către consumatori. Atunci e un factor normal ca tendinţa europeană să se manifeste şi în România. Şi atunci consumul nostru a scăzut pe cap de locuitor, dar a scăzut şi pe total ţară, pentru că aproape 5 milioane de oameni sunt în străinătate care nu mai mănâncă pâine de le noi, mănâncă pâine de la alţii. Şi asta se vede în balanţa consumului din România. Dar categoric, dacă venim în întâmpinarea consumatorilor cu produse sigure şi proaspete, ar trebui să stopăm această tendinţă. Cine spune că pâinea îngraşă? Sigur şi apă multă dacă bei nu îţi face bine, dar dacă mâncăm raţional şi corect, produse sigure, nu avem nicio problemă", a declarat preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, pentru Agerpres.

El a spus că specialiştii din panificaţie trebuie însă să se pună de acord cu nutriţioniştii, mai ales că în Italia consumul de pâine împreună cu cel de paste făinoase pe cap de locuitor este mai mult mare decât în România. "Şi nu am văzut italieni burtoşi sau graşi", a afirmat Popescu.

Expoziţia GastroPan de la Târgu Mureş, ajunsă la ediţia a X-a, este cel mai important eveniment de tehnologii şi soluţii pentru industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Evenimentul, organizat de Boro-Info Group, revistele de specialitate Brutarul-Cofetarul şi Gastromedia, în colaborare cu asociaţiile de specialitate ROMPAN, ANAMOB, ANBCT, Euro-Toques, UIBC sau WACS, reuneşte la Complexul Expoziţional Imperial Inn din Târgu Mureş peste 150 de expozanţi din ţară şi străinătate, furnizori de produse şi servicii pentru afacerile din sector, cărora li se alătură numeroase brutării, cofetării, restaurante şi HoReCa.

Comentarii

loading...