Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţul locuinţelor din România a avut în T1 a şasea creştere din UE

Preţul locuinţelor din România a avut în T1 a şasea creştere din UE

Locuințele din România s-au scumpit cu 3,3% în primul trimestru față de cel precedent, fiind a șasea creștere a prețurilor din UE, potrivit Eurostat, via Agerpres.

Florin Budescu 0 comentarii

În Uniunea Europeană, prețurile locuințelor au înregistrat o creștere medie de 1,2% în aceeași perioadă.

Cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor locuinţelor au fost raportate în Portugalia (4,9%), Estonia (4,8%), Slovacia (4%), Luxemburg (3,8%), Polonia (3,6%) şi România (3,3%).

Singurele scăderi s-au înregistrat în Malta(- 4,3%), Ungaria (- 1,1%), Irlanda (- 0,8%) şi Belgia (- 0,1%).

În primul trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, preţurile locuinţelor au crescut cu 5,5% în Uniunea Europeană şi cu 5% în zona euro.

Este cel mai semnificativ avans al preţurilor locuinţelor în zona euro din trimestrul doi din 2007.

În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Luxemburg (14%), Slovacia (13,1%), Estonia (11,5%), Polonia (11,3%), Portugalia (10,3%), Croaţia şi Letonia (ambele cu 9,1%) şi România (8,1%), iar singura scădere s-a înregistrat în Ungaria (minus 1,2%).

Comentarii

loading...