Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţurile la producătorii din industrie au accelerat în iulie

Preţurile la producătorii din industrie au accelerat în iulie

Preţurile producţiei industriale pe total - piaţa internă şi piaţa externă - au crescut cu 4,2% în iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Rl online 0 comentarii

În iunie, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 3,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În luna iulie, faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,7%.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+19,76%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+9,12%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Comentarii

loading...