Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţurile producţiei industriale au crescut în luna februarie

Preţurile producţiei industriale au crescut în luna februarie

Preţurile producţiei industriale au crescut în februarie cu 3% în zona euro şi cu 3,1% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Rl online 0 comentarii

În februarie, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor producţiei industriale s-au înregistrat în Letonia (6,6%), Cipru (6,5%) şi România (6,4%) şi nu au fost raportate scăderi.

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,2% în UE, în februarie comparativ cu luna precedentă.

Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale s-au înregistrat în Slovacia (1,8%), Bulgaria (1,5%), Letonia şi Grecia (ambele cu 1,2%) şi România (1,1%) iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Estonia (minus 1,5 %), Danemarca (0,6 minus %) şi Portugalia (minus 0,5%).

Comentarii

loading...