30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomiePrimul model 100% electric produs de Dacia se pune în vânzare anul...

Primul model 100% electric produs de Dacia se pune în vânzare anul viitor

Noul model, care urmează să fie comercializat în trei versiuni, una de car sharing, una cargo şi una pentru publicul larg, a fost prezentat în premieră în România.

„Am ales o gamă simplă, cu trei soluţii de mobilitate. În primul rând vorbim despre versiunea de retail, versiunea care se adresează marelui public, dar şi două versiuni speciale de business, o versiune de car sharing care vine preechipată în serie, astfel încât un client poate să-şi monteze sisteme de geolocalizare sau (…) deschiderea cu ajutorul smartphonului (…) şi vom avea şi o versiune cargo. Această versiune cargo este prevăzută doar cu două locuri, este pentru micii întreprinzători, bancheta spate este înlocuită cu un spaţiu de depozitare mai larg. În primăvara anului viitor ne-am propus iniţial să lansăm iniţial versiunea car sharing (…), urmând ca în a doua parte a anului, mai precis în septembrie, să lansăm şi celelalte două versiuni, de retail şi cargo”, a declarat, la evenimentul de prezentare, Dana Copaciu, brand manager Dacia.

Versiunile car sharing şi cargo vor avea câte o singură variantă de echipare, în timp ce versiunea destinată publicului larg ar putea avea două variante.

„În ceea ce priveşte echipamentele de siguranţă disponibile pe noul Spring, avem limitator de viteză, ABS, ESP, frânare automată de urgenţă disponibilă şi pe celelalte vehicule Dacia (…). Cele şase airbaguri sunt disponibile în serie, două airbaguri frontale, două laterale şi două tip cortină”, a explicat Dana Copaciu.

Spring va avea o autonomie de 225 de kilometri, care va putea fi mărită cu 10% prin acţionarea butonului „Eco” de pe planşa de bord.

Chiar dacă nu a fost avansat încă un preț oficial, Dacia Spring va fi cea mai ieftină maşina electrică din Europa şi ar urma să coste între 17 mii şi 18 mii de euro, potrivit estimărilor experților din domeniul auto.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă