13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomiePro Infrastructura: doar 63 km de autostradă funcționali în 2018. Ministrul Stroe...

Pro Infrastructura: doar 63 km de autostradă funcționali în 2018. Ministrul Stroe promisese 156

“Ministrul minte cu neruşinare, încercând să ne convingă că anul viitor vom da în folosinţă «minim 156,7 km» din totalul de 186,867 km contractaţi (adică 84%)!”, atenţionează asociaţia.

Din cei 83,6 km care pot fi recepţionaţi anul viitor, 21,15 km sunt gata din acest an. Lotul 3 din autostrada Sebeş-Turda (12,45 km) este finalizat de la 27 noiembrie, însă CNAIR a stabilit data recepţiei pentru 9 ianuarie 2018.

Totodată, lotul Gilău-Nădăşelu (8,7 km) a fost terminat pe 1 noiembrie şi recepţionat de CNAIR, însă nu poate fi folosit pentru că nu este construit viaductul Gilău, de 0,766 km, care să îl lege de restul Autostrăzii Transilvania (A3). Acest segment ar putea fi deschis în perioada august-septembrie 2018.

 La finalul iernii sau cel mai târziu în primăvară s-ar putea deschide lotul 4 din autostrada Sebeş-Turda (16,3 km), unde au apărut alunecări masive, iar CNAIR nu şi-a asumat deschiderea în acest an, chiar dacă aliniamentul autostrăzii ar fi putut fi terminat. “Între timp, ar trebui modificat şi clarificat cadrul legal, astfel încât acest segment să fie deschis circulaţiei chiar dacă nu este 100% finalizat”, consideră asociaţia.

Totodată, Pro Infrastructura preconizează că este fezabilă pentru vara lui 2018 circulaţia pe autostrada A3, pe o porţiune de 6,5 km între Centura Bucureşti şi Şoseaua Petricani, dacă va fi asigurată finanţarea.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă