15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieProbleme cu stocurile de laptopuri şi ceasuri inteligente

Probleme cu stocurile de laptopuri şi ceasuri inteligente

Directorul general al Flanco, Dragoş Sîrbu, a declarat că pentru 2020 există, în momentul de faţă, toată această presiune, legată de coronavirus.

“Sunt specialişti care au evaluat impactul pe categorii de produse, datorită evenimentelor care au fost în China, şi vedem ce se întâmplă acum în Europa. Cele mai afectate vor fi laptopurile şi smart-watch-urile, pentru că fabricile din China au pornit mai târziu.

Deci vor exista probabil în trimestrul II al nostru probleme pe zona de stoc de marfă, de disponibilitate de marfă pentru că fabricile nu au produs. Cei care au făcut estimări şi măsurători în sensul acesta spun că smartwatch-urile şi laptopurile, zona de produse inteligente, sunt practic cele mai afectate.

Deci cam aşa arată predicţia făcută ca impact datorită lipsei de producţie la începutul anului”, a declarat Dragoş Sîrbu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, fluctuaţia din producţia de produse electronice ar putea avea ca efect creşterea preţurilor acestora.

“Partenerii zic că vor fi nişte probleme. La smartphone-uri, ei se uită la mutat producţia din China, dar e posibil să dureze. N-aş spune că resimţim această problemă, acum nu o resimţim, dar nu o excludem, adică e posibil ca în trimestrul următor să mai scadă un pic stocurile sau disponibilitatea de produse, cum la fel de adevărat e că e foarte posibil să mai crească preţurile.

Stocuri avem suficiente, adică stocuri sunt în momentul acesta ca să acoperim două-trei luni de insuficienţă a producţiei. Dacă vorbim de o lună sau de două de oprire a producţiei, de shortage, acoperim fără probleme. Dacă vorbim de jumătate de an, nu mai acoperim”, a adăugat Dragoş Sîrbu.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă