13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieProducătorii, dezamăgiți de votul Ministrului Agriculturii împotriva despăgubirilor pentru secetă

Producătorii, dezamăgiți de votul Ministrului Agriculturii împotriva despăgubirilor pentru secetă

Potrivit LAPAR, ”nu rezultatul votului este dezamăgitor, ci faptul că tocmai reprezentantul ministerului în favoarea căruia se solicită suplimentarea bugetului a ales să voteze împotrivă”.

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România îi salută, prin intermediul unui comunicat de presă, pe politicenii PSD şi AUR care au votat amendamentul, dar şi pe politicienii PNL, care, ”în faţa unui vot politic, au înţeles să se abţină de la un vot împotrivă, din respect faţă de satul românesc şi faţă de cele aproximativ 90.000 de exploataţii agricole ale căror culturi de primăvară au fost compromise anul trecut de efectul catastrofic al secetei!”.

”Astăzi, ne întrebăm retoric, dar cu multă amărăciune, dacă agricultura României (mai) interesează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru că promisiunile asumate public şi apoi retrase, din partea conducerii ministerului, scad încrederea partenerilor, fie ei şi de dialog social. Dorim să punem în vedere oamenilor politici care ieri au votat împotriva amendamentului, că rezultatul votului politic din Parlament a transmis în rândul fermierilor un mesaj dur, implacabil, de indiferenţă faţă de nevoile unui sector economic strategic, de interes naţional.

LAPAR a militat alături de colegii din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare pentru dialog şi identificarea unor soluţii practice, care pot asigura sustenabilitatea şi rezilienţa acestui sector economic; dar, acolo unde promisiunile se transformă în minciuni, se impune demisia de onoare a responsabililor!

LAPAR va continua alături de partenerii din Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare să-şi îndeplinească rolul de partener de dialog, inclusiv la întâlnirile de săptămâna viitoare cu ministrul agriculturii, ministrul finanţelor publice şi Premier – întâlniri anunţate în spaţiul public chiar de către domnul ministru Adrian Oros, pentru a prezenta şi susţine soluţii care să permită fermierilor şi firmelor din sectorul agricol, să-şi reia ciclul de producţie!”, se arată în comunicatul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă