14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieProducţia industrială a crescut cu 0,8% în primele 4 luni din 2019

Producţia industrială a crescut cu 0,8% în primele 4 luni din 2019

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termica, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut în perioada menţionată cu 1%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au înregistrat un avans de 2,2%, respectiv de 1,9%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,4%.

În aprilie 2019, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 9,5%, din cauza diminuărilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-15,1%), industria prelucrătoare (-9,2%) şi industria extractivă (-0,7%).

Producţia industrială, serie ajustată, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 1,1%, susţinută de creşterile din industria extractivă (+4,8%), industria prelucrătoare (+0,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat(+0,5%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 1,4%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au crescut cu 7,8%, respectiv cu 1,4%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,4%.

Producţia industrială, serie ajustată, s-a majorat cu 0,4%, ca efect al creşterilor din industria extractivă (+7,1%) şi industria prelucrătoare (+0,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,5%.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă